

«Χωρίς σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία» τονίζει ο κ. Χαρίτσης.
«Το κύριο είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που μπροστά της η κρίση που περάσαμε θα φαντάζει μια ελαφριά αναταραχή. Χωρίς σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία».
Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως. Η απόφαση-κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά ζητήματα, μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε αρένα».
Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «το πραγματικό επίδικο είναι να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς εμπλέκονται στο πάρτι που έγινε σε βάρος του δημόσιου ταμείου».
«Από το συνολικό πρόστιμο των 340 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Novartis, τα 310 εκατ. αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητά της στην Ελλάδα”, επισημαίνει, κάνοντας λόγο για πλήρη επιβεβαίωση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ περί σκανδάλου: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να συγκρουστούμε με τις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι η ΝΔ με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποπροσανατολίσουν με παρακρατικές μεθοδεύσεις, απειλές για μηνύσεις σε δημοσιογράφους και απόπειρες να τρομοκρατήσουν ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη».
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.