

“Να δώσει σαφείς απαντήσεις για το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, που λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες”, καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, διατυπώνοντας τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση.
Σε on camera δήλωσή του υπογραμμίζει πως μέχρι και “η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σήμερα ότι ‘η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου’”, ενώ “την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια”.
“Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει”, τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
“Ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σήμερα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου».
Την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες, οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει σαφείς απαντήσεις:
– Τι φοβάται και κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, εφόσον όλα έχουν γίνει νόμιμα
– Λήφθηκε ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε Μέσο;
– Με ποια κριτήρια δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτες ή μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες;
– Εάν αληθεύει ότι τα κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από την πρώτη καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ, που έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα;
Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει”.
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.