

«Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί ένα lockdown – φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι’ αυτό το πιο αποτελεσματικό. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».
Σε ερώτηση για το τι έφταιξε και φτάσαμε στο δεύτερο lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλ. σε κλειστούς χώρους. Οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς. Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα – εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown».
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.