

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο οδηγός του μοιραίου οχήματος που τα ξημερώματα του Σαββάτου και σε κατάσταση μέθης, συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος Παναγιώτης, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.
Ο οδηγός προσήχθη στην Εισαγγελία Χανίων στις 10 το πρωί, ενώ ο δικηγόρος του κ. Ευτύχης Μαυρογένης απέφυγε να προχωρήσει σε δηλώσεις.
Στο μεταξύ η οικογένεια του δράστη σε μια λιτή ανακοίνωση της, αναφέρει: «Εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη για αυτό που συνέβη. Είμαστε συντετριμμένοι και στο μέτρο που μας αναλογεί, εκφράζουμε μια ειλικρινή και ανθρώπινη συγνώμη».
Ο κατηγορούμενος θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες και ποινές που προβλέπει το άρθρο 290α όπως δημοσιεύσαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ.
Στο μεταξύ στον χώρο των δικαστηρίων αναμένεται να προσαχθούν οι τρεις αστυνομικοί της τροχαίας, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αφού, σε αλκοτεστ που είχαν υποβάλει τον οδηγό του οχήματος, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι ήταν σε κατάσταση μέθης αλλά δεν προχώρησαν στην άμεση σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ούτε του ζήτησαν το δίπλωμα οδήγησης, το οποίο σε προγενέστερο χρόνο τού είχε αφαιρέσει το τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ.
Οι τρεις αστυνομικοί θα έρθουν να απολογηθούν για τις δύο παραλείψεις τους. Από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι 174 περιστατικά μεθυσμένων σε ένα χρόνο έγιναν με το να παίρνουμε τα κλειδιά από τους ιδιοκτήτες, διότι, όπως λένε, εάν πηγαίναμε στο αυτόφωρο θα έμενε ανεπιτηρητή η περιοχή όλο το βράδυ, γιατί θα έπρεπε να παραμείνουν στα δικαστήρια για το σχηματισμό δικογραφίας.
Σχετικά Νέα
-
Ηράκλειο: Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών μετά την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμός»
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια πορείας.
Πέθανε η Αλεξία Τσάτσου: Ήταν κόρη του συνταγματολόγου Δημητρίου Τσάτσου
Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι πέθανε σε ηλικία 54 ετών η Αλεξία Τσάτσου. Ήταν.
Χανιά: Τέσσερις συλλήψεις για τις “καραβιές” αλλοδαπών από το το Τομπρούκ της Λιβύης
Τέσσερις αλλοδαποί αναγνωρίσθηκαν και συνελήφθησαν ως διακινητές στις δύο υποθέσεις εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών.
Λέσβος: Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε ξωκλήσι τη Μ. Παρασκευή
Λέσβος: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου ενός 29χρονου λιμενικού, ο οποίος τη Μεγάλη.