Χανιά: Εμφανίστηκε ο δράστης της κακοποίησης σκύλου, βαρύ το πρόστιμο

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων εμφανίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο 55χρονος άνδρας ο οποίος κακοποίησε άγρια τον σκύλο του στην περιοχή των Κουνουπιδιανών.

Ο 55χρονος εμφανίστηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου και κατέθεσε ενώ αφού του επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης ανέφερε στη κατάθεσή του ότι προσπάθησε να κόψει τα γεννητικά όργανα του σκυλιού για να το στειρώσει, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Αυστηροποίηση ποινών ανακοίνωσε ο Βορίδης

Με αφορμή το περιστατικό αυτό και την μεγάλη κοινωνική αντίδραση, ο Μάκης Βορίδης, μέσω του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάσισε να φέρει στη Βουλή αυστηρότερο πειθαρχικό κώδικα για τους βασανιστές ζώων.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου, που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία» δήλωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα