

Η μεταφορά του 69χρονου εγχειρισμένου έγινε με το αγροτικό αυτοκίνητο του γιου του ασθενή.
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, με έναν εγχειρισμένο ασθενή να μεταφέρεται στο σπίτι του με αγροτικό, καθώς εκείνη την ώρα δεν ήταν κάποιοασθενοφόρο διαθέσιμο.
Ο 69χρονος άνδρας χειρουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και όταν ήρθε η ώρα να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του, οι συγγενείς ενημερώθηκαν οτι πρέπει να παραμείνει σε κατάκλιση, οπότε ήταν απαραίτητο να επιστρατευθεί κάποιο ασθενοφόρο. Ωστόσο, η απάντηση του ΕΚΑΒ στο αίτημά τους ήταν αρνητική, αφού υπάρχουν μόλις 3 ασθενοφόρα για όλο το νομό, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες, συνεπώς δεν γινόταν να διατεθεί κάποιο για μεταφορά ασθενούς στην οικία του.
Η συμβουλή του νοσοκομείου προς την οικογένεια, όπως κατήγγειλαν αγανακτισμένοι στο zarpanews.gr, ήταν να καλέσουν ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής (!) της πόλης, με το κόστος να φτάνει τα 90€, ποσό που αδυνατούσαν να διαθέσουν.
Έτσι, τελικά η μεταφορά έγινε με το αγροτικό αυτοκίνητο του γιου του ασθενή, με ενδεχόμενο κίνδυνο για την ακεραιότητα του εγχειρισμένου, δεδομένων και των συνθηκών στους δρόμους της πόλης που είναι γεμάτοι λακκούβες, σε ένα περιστατικό που ούτε σε 21ο αιώνα, ούτε σε ευρωπαϊκό κράτος παραπέμπει.
Παρόλα αυτά, οι συγγενείς νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου που έκανε οτι μπορούσε για να τους εξυπηρετήσει, με το φιλότιμο των εργαζομένων, όπως φαίνεται, να μην είναι ικανό να διορθώσει τις μεγάλες παθογένειες του συστήματος υγείας της χώρας μας.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πρώτα θα αποπληρωθεί το χρέος και μετά θα γίνει το ταμείο κρατικής περιουσίας
Οι ΗΠΑ χρειάζεται να αποπληρώσουν το χρέος πριν δημιουργήσουν ένα ταμείο κρατικής περιουσίας, δήλωσε.
Στην Άγκυρα ο Ζελένσκι: Θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε δηλώσεις κατά την άφιξη του στην Άγκυρα. Ο Ουκρανός.
Έντονη αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τον διορισμό Ευρωπαίου Ειδικού Αντιπροσώπου για την Κύπρο
Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στον διορισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Ειδικού Αντιπροσώπου.
Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τα ξημερώματα
Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (15/5) με βάση επικαιροποιημένο απολογισμό, ότι.