Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έχει ηττηθεί στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ υπέστη «ήττα» στον πόλεμό του εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν «γεγονός».

Σε ομιλία του σε κέντρο αεροδιαστημικής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, ο Χαμενεΐ είπε ότι «η ήττα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα είναι γεγονός».

«Η πρόοδος και η είσοδος σε νοσοκομεία ή στα σπίτια των ανθρώπων δεν είναι νίκη, γιατί νίκη σημαίνει να νικήσεις την άλλη πλευρά», είπε.

Ο στρατός έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες στην αποκάλυψη της χρήσης πολιτικών υποδομών από την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων κατοικιών και ιατρικών κέντρων, για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες.

Ο Χαμενεΐ κατηγόρησε ότι το Ισραήλ «έχει αποτύχει μέχρι στιγμής» στην επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου του να καταστρέψει τη Χαμάς «παρά τους μαζικούς βομβαρδισμούς» της Γάζας.

«Αυτή η ανικανότητα αντανακλά την ανικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών» που υποστηρίζουν το Ισραήλ, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα