Χαλκιδική: Τα στοιχεία που ψάχνουν οι Αρχές για τη δολοφονία του 39χρονου

Κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες και το παρελθόν του θύματος εξετάζουν οι Αρχές, «ξεψαχνίζοντας» όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και όσα μπορούν να αποκτήσουν για την ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία τα ξημερώματα του Σαββάτου (15.7.2023) στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονται με αυτές της Βόρειας Μακεδονίας και ενισχύουν τους ελέγχους στα σύνορα, καθώς δεν αποκλείεται οι δράστες της δολοφονίας στη Χαλκιδική να είναι συμπατριώτες του θύματος.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται να συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» που έρχεται ως «απάντηση» σε προηγούμενες εκτελέσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων που φέρεται να δραστηριοποιούνται στο χώρο της παρανομίας.

Ρεπορτάζ των βορειομακεδονικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τους προηγούμενες μήνες εκτελέστηκε φίλος του 39χρονου, ενώ ως «αντίποινα» ακολούθησε μία ακόμη δολοφονία.

Στην παραπάνω εκδοχή συνηγορεί και ο τρόπος δράσης των εκτελεστών, οι κινήσεις των οποίων ήταν στοχευμένες και αστραπιαίες.

Χρησιμοποιώντας πιστόλι – πιθανότατα με σιγαστήρα – «άδειασαν» τη γεμιστήρα πάνω στο θύμα τους. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, ενώ οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν από το σημείο της δολοφονίας συνολικά 19 κάλυκες.

Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο 45χρονος ομοεθνείς φίλος του δολοφονηθέντος και νοσηλεύεται – εκτός κινδύνου – στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Η σορός του 39χρονου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα