Χ. Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν covid free και non covid free νησιά

Άκρως προσεκτικά πρέπει να είναι τα μηνύματα που στέλνει η Ελλάδα, για τον τουρισμό, προς το εξωτερικό, τόνισε ο Υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης απαντώντας στη Βουλή και στην επίκαιρη επερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τις συνέπειες της πανδημίας στον Τουρισμό.

«Δεν ήταν ποτέ ο τουρισμός από κανένα κόμμα πεδίο αντιπαράθεσης» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Θεοχάρης και επεσήμανε την προσοχή όλων των κομμάτων «Πρέπει να προσέχουμε το μήνυμα που περνάμε για τον τουρισμό. Ζούμε στην εποχή οπού όλοι ακούγονται παντού και όλα καταγράφονται συστηματικά από τους tours operators».

Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε και το θέμα των Covid free προορισμών τονίζοντας: « Εμείς λέμε ότι όλη η χώρα είναι ασφαλής, δεν υπάρχουν covid free και non covid free περιοχές. Και καλώ και τους δημάρχους να μην πέφτουν σ’ αυτή την παγίδα. Γιατί όταν διαφημίζεσαι ως covid free, αν αυξηθούν κάποτε τα κρούσματα, γίνουν κάμποσα τα κρούσματα, όπως διάβασα άρθρα για την Αστυπάλαια, όλο αυτό καταρρέει, δεν είναι μακροπρόθεσμη διαφημιστική στρατηγική. Ελπίζω να συμφωνείτε και εσείς μαζί μου. Ελπίζω να το ακούσω, γιατί δεν το άκουσα σε όλες τις τοποθετήσεις, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής. Και να το πείτε να το ακούσει και όλη η υφήλιος. Ελπίζω να το πείτε. Εμείς αυτό λέμε».

Αναφερόμενος στα self test ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε πως: «Η χώρα μας πρωτοπορεί στο τομέα των self test. Συνεπώς πολύς κόσμος που είναι ασυμπτωματικός και δημιουργεί το πρόβλημα, η χώρα να είναι στο κόκκινο. Στα self test είμαστε η πρώτη χώρα που τα δίνει δωρεών για να μάθει ο καθένας εάν είναι θετικός και να περιοριστεί και να μην μεταδίδει την νόσο. Αυτό σημαίνει να συμμετέχουμε όλοι σε μια κοινή προσπάθεια».

Αμέσως μετά τους ευπαθείς ξεκινά ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στον τουρισμό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έρχεται η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των 280.000 εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο. Όπως τόνισε ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στα τουριστικά επαγγέλματα θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, ωστόσο ο χρόνος έναρξης θα εξαρτηθεί από την ροή εισαγωγής εμβολίων στην χώρα.

«Ο εμβολιασμός των εργαζόμενων του τουρισμού είναι αποφασισμένος. Θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων. Ο προγραμματισμός της ομάδας που σχεδιάζει τα εμβόλια μας έχει λάβει υπόψη. Από την πρώτη ημέρα της ολοκλήρωσης των πιο ευάλωτων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προβλέψει συχνότατα τεστ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά ο εμβολιασμός θα είναι μια διαδικασία 3 εβδομάδων» είπε ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα