Χ. Στυλιανίδης: «Καθένας θα πρέπει να βοηθήσει από το πόστο του»

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης παρέλαβε σήμερα το απόγευμα «τη σκυτάλη» από τον απερχόμενο υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Ναυτιλίας που έγινε υπό τη σκια πρόσφατης τραγωδίας στο λιμάνι του Πειραιά, με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη,

Ο κ.Στυλιανίδης αναφερόμενος στην Ελληνική ναυτιλία είπε ότι είναι το μεγάλο μας όπλο και η δυνατότητά μας να είμαστε παντού στον κόσμο. Την χαρακτήρισε ως τη μεγάλη δύναμη του ελληνισμού για να έχει επιρροές εκεί που κανείς δεν το πιστεύει.

«Το υπουργείο αυτό είναι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω» δήλωσε ο ίδιος. Για τη νησιωτική πολιτική είπε ότι τα νησιά μας είναι από τα πιο όμορφα του κόσμου και ότι θα πρέπει να βοηθηθούν και να ενισχυθούν για να γίνουν πιο δυνατά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία είπε ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, δηλώνοντας ότι είναι ένα γεγονός που μας έχει συνταράξει όλους και έχει δημιουργήσει τόσα πολλά προβλήματα.

Σε αυτό το σημείο είπε ότι « Όλοι μαζί οι Ελληνες ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης θα πρέπει να δούμε πως θα δουλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει και ενωμένους αλλά και αποτελεσματικούς. Από αυτό το υπουργείο εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ο πρωθυπουργός είναι ο τιμονιέρης και εμείς ως στρατιώτες να βοηθήσουμε ο καθένας από το πόστο του» τόνισε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας.

«Καλή επιτυχία και τον Αι Νικόλα στην πλώρη σου» ευχήθηκε στον κ.Στυλιανίδη ο απερχόμενος υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε για όλο αυτό το διάστημα τα στελέχη του λιμενικού σώματος για τη δουλειά που κάνουν άοκνα και με αυτοθυσία για να καλύψουν το πολυσχιδές έργο του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Αισθάνομαι πάντα ένας άνθρωπος της θάλασσας και πάντοτε θα έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δρουν και λειτουργούν στο θαλάσσια πεδίο» ανέφερε ο ίδιος.

Επεσήμανε ότι «πάντα πίστευε και πιστεύει ότι η θάλασσα για την Ελλάδα είναι ο τρόπος με το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματά της, διευρύνει την επιρροή της και ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της και την εθνική της οικονομία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα