

Στο πρόγραμμα ευνοϊκής δανειοδότησης για νέους, στο brain gain, αλλά και στη γενικότερη καλή εικόνα της οικονομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στη Νο1 εκπομπή του στον 95.2 Athens DeeJay.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε την καλή εικόνα της Ελλάδας, σημειώνοντας πως “η χώρα διαπρέπει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Μόλις γύρισα από τις Βρυξέλλες. Για μια ακόμα φορά άκουσα καλά λόγια για τη χώρα και την κοινωνία της”.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας “Έχουμε κάνει ένα καλό έργο στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ήθελα να το συνεχίσουμε μαζί με την ομάδα μου.”
Μιλώντας για την επόμενη τετραετία ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε πως είναι η τετραετία που θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, ενώ τόνισε “Εμείς θα αυξήσουμε άμεσα τον κατώτατο μισθό.”
Επιπλέον, υπογράμμισε πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που τα έσοδα θα είναι περισσότερα από τις δαπάνες, εξηγώντας πως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δαπάνες περισσότερες από τα έσοδα, λόγω των βοηθημάτων.
Υπενθύμισε πως από το Μάρτιο θα τρέξει το πρόγραμμα ευνοϊκής δανειοδότησης μέσω τραπεζών για νέους ή ζευγάρια έως 39 ετών, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό τα νέα ζευγάρια θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα δανειοδότησης στην τράπεζα και να αποκτήσουν κατοικία που θα πληρώνουν λιγότερο από το ενοίκιο που πληρώνουν σήμερα.
Ο υπουργός εκτίμησε πως η κοινωνία έχει χτίσει πλέον ένα πολύ πιο ώριμο πολιτικό σύστημα στη χώρα, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η ελληνική κοινωνία είναι η πιο μαθημένη στα δύσκολα λόγω των προηγούμενων ετών. “Γι αυτό και η υπευθυνότητα που δείξαμε ως κοινωνία ήταν υποδειγματική”.
Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε επίσης ότι “Θα πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Ανεργία, brain drain, πρόβλημα στέγασης. Η ανεργία έχει μειωθεί 12 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία χρόνια” χαρακτηρίζοντας το ως “θετικό, αλλά όχι για πανηγυρισμό”, ενώ ανέφερε πως περισσότεροι από 1000 νέοι έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Σημείωσε επίσης πως θεωρεί ότι τα ελληνικά σχολεία και ελληνικά πανεπιστήμια εξαιρετικά, συμπληρώνοντας πως υποστηρίζει φανατικά τη δημόσια εκπαίδευση.
Εκτίμησε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, και αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Σταϊκούρας προέβλεψε διαφορά 7 με 10 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.