

«Δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν η προκύψουν», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση, ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες».
Για τον ΕΝΦΙΑ του 2022 είπε ότι θα αρχίσει να πληρώνεται από τον ερχόμενο Μάρτιο σε 10 ή 12 δόσεις.
«Προσδοκούμε οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ καθώς έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκ. ευρώ” ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.
Κάλεσε του πολίτες να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για την ρύθμιση του ιδιωτικού τους χρέους σε τράπεζες και ΑΑΔΕ, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού.
Ήδη όπως ανέφερε ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτες 24 περιπτώσεις και οι ρυθμίσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες για τον πολίτη.
Υπογράμμισε ότι συνολικά τα χρήματα προ την κοινωνία για να βοηθηθεί εξαιτίας της πανδημίας ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ από το 2020 μέχρι το 2022, χρήματα που δανείστηκε η χωρά με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το έλλειμμα για το 2021 θα είναι 7% ή 13 δισ. ευρω. Το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στο 200% του ΑΕΠ ή σε 350 δισ. ευρω.
Όπως ανέφερε, ο κ Σταϊκούρας εκτίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το 2022 να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς μέτρα λιτότητας αλλά μέσα από την ανάπτυξη. Σημείωσε ότι από το 23 θα υπάρχουν στόχοι.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.