Χ. Σταϊκούρας: Από τις 17/12 η αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για το μέρισμα

Διευκρινίσεις και οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban. Εκτίμησε ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 του μήνα.

Απαντώντας σε όσους περίμεναν αλλά δεν πήραν το μέρισμα, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι “δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα” και τόνισε ότι υπάρχουν επιδόματα. Όσο αφορά στο γιατί δεν δόθηκαν λιγότερα χρήματα σε περισσότερο κόσμο, είπε ότι “τότε θα μας έλεγαν ‘δίνετε ψίχουλα’, η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ” και διερωτήθηκε αν “τα 700 ευρώ είναι πολλά για μια πολύτεκνη οικογένεια”. Ανέφερε θα ήμουν “ευτυχής να μοιράζω λεφτά, αυτά όμως δεν υπάρχουν”.

“Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα”, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στην προηγούμενη κυβέρνηση που “έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες”, επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα ότι, “ισχύει η διατήρηση της λεγόμενης 13η σύνταξης” και αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε το οικονομικό επιτελείο, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εμπροσθοβαρή χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔΕΗ με την καταβολή 200 εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.

Σχετικά Νέα