

Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν τα χρήματα για την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Realnews”. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αυτή η δυνατότητα οφείλεται στη συνετή και νοικοκυρεμένη διαχείριση από πλευράς της κυβέρνησης στα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 37,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά δημιουργήθηκαν την τελευταία χρονιά.
Όσον αφορά την ύφεση, ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή θα επιβαρύνουν την οικονομία. “Εμείς, όπως έχουμε χρέος, παρεμβαίνουμε με αποτελεσματικές πολιτικές, ώστε να να συγκρατήσουμε, όσο είναι εφικτό, το βάθος της ύφεσης, στη χειρότερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οικονομική κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.
Ερωτηθείς αναφορικά με το ύψος της ύφεσης και αν επιμένει στην πρόβλεψη για 8,2% ή αν το νούμερο θα είναι διψήφιο, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών επικαιροποιεί συνεχώς τις εκτιμήσεις του, στηριζόμενο στα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, “στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2021, που θα κατατεθεί σε περίπου δύο εβδομάδες, θα υπάρχει καλύετρη εικόνα”.
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.