

«Το δόγμα του “Νόμου και της τάξης” του κ. Μητσοτάκη γκρεμίστηκε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.
Παράλληλα κάλεσε «την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κύριο Χρυσοχοΐδη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφήσουν την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με το έργο της αντί με σχέδια και επιχειρήσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων».
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης αναφέρει:
«Όταν ένας δημοσιογράφος εκτελείται στη χώρα μας, μέρα μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, όταν με τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ασχολείται όλη η Ευρώπη, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όταν η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.
Όταν τα δύο τελευταία χρόνια γίνονται δεκάδες δολοφονίες στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας μας, μέσα στον κόσμο και δεν έχει εξιχνιαστεί καμία.
Όταν το οργανωμένο έγκλημα και η βαρύνουσα εγκληματικότητα αλωνίζει στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων.
Όταν τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα βρίσκονται το θέμα Λιγνάδη, βιασμών και trafficking παιδιών, η αστυνομική βία και η φύλαξη τηλεπαρουσιαστών.
Παρακολουθούμε την αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σαν να παρακολουθούμε ταινία του επιθεωρητή Κλουζώ:
– ο Πρωθυπουργός καλεί τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και δίνει εντολή να διαλευκανθεί η δολοφονία από την ΕΛΑΣ (!!!). Θυμίζοντας σε όλους μας ότι αν δεν έδινε εντολή το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ δεν θα ασχολούνταν με την δολοφονία αλλά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις νέες αδιαφανείς προσλήψεις, τις νέες αστυνομικές μονάδες στα λεωφορεία, τον νέο νόμο φύλαξης προσώπων με ιδιώτες (;;;) αστυνομικούς και
– ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση με στατιστικά στοιχεία δολοφονιών για να απαλύνει την πραγματικότητα της ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών και εκτελέσεων».
Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών βρίσκεται στο ναδίρ. Το δόγμα του «Νόμου και της τάξης» του κ. Μητσοτάκη γκρεμίστηκε.
Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κύριο Χρυσοχοΐδη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφήσουν την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με το έργο της αντί με σχέδια και επιχειρήσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.