Χ. Κατσώτης: Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη για να βγει ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών

«Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα υπάρξει ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση και αδύναμος λαός ή αν θα δυναμώσει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ για να αντιπαρατεθεί με την οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1

Όπως σημείωσε, «κανονικότητα για τα άλλα κόμματα είναι τα μνημόνια, η “πράσινη” μετάβαση, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά του προαπαιτούμενα, όπως η κατάργηση εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων».

«Το ΚΚΕ», τόνισε, «θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να βγει ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενος στην επικείμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το «κόμμα Κασιδιάρη» ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι το ΚΚΕ «είναι ενάντια στη γενίκευση που επιχειρείται, που πηγάζει από την ευρωενωσιακή ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού και την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων».

Σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό και την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, υπογράμμισε ότι «αιτία των ροών είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η εκμετάλλευση του λαού τόσων χωρών».

Είπε ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, το ΚΚΕ το έχει αναδείξει και θεωρούμε ότι οι μετανάστες, οι πρόσφυγές πολέμου έχουν δικαιώματα τα οποία έχουν καταργηθεί, δεν πάνε στη χώρα που έχουν δικαίωμα να πάνε, έχει απαγορευθεί και ουσιαστικά κρατούνται όμηροι στην Ελλάδα στην οποία δεν θέλουν να μείνουν. Κανένα σύνορο, κανένας φράχτης δεν μπορεί να περιορίσει τις μετακινήσεις του κόσμου εκτός κι αν οι λαοί μας μπουν εμπόδιο σε όλη αυτή την πολιτική που ακολουθείται από αυτό το βάρβαρο σύστημα που δημιουργεί θανάτους, πολέμους και προσφυγιά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα