

«Το σενάριο για 18.000 κρούσματα (ημερησίως) δεν πιστεύω ότι θα έρθει ποτέ, ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί, αυτό θα συμβεί μόνο αν τα αφήσουμε όλα ανεξέλεγκτα, που δεν θα γίνει αυτό», υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Στόχος μας», όπως εξήγησε, «είναι να φτάσουμε στο 65% τείχος ανοσίας σε πρώτη φάση, γιατί αυτό θα ελαττώσει αυτό το εφιαλτικό σενάριο».
«Δεν αποκλείεται επιβάρυνση του ΕΣΥ αν συνεχιστεί η αύξηση της διασποράς. Η μέση ηλικία (νόσησης) είναι 28 ετών ταχύτατη πτώση, 10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες… Θα πρέπει να προσέξουμε θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο», υπογράμμισε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μάλιστα σύμφωνα με μελέτη της 10ης Ιουνίου του ECDC που επικαλέστηκε ο κ. Γώγος, «η μετάδοση εξαρτάται από την άρση των μέτρων και ποσό γρήγορα γίνεται, τη μεταδοτικότητα, τον βαθμό κάλυψης των εμβολίων για τον ιό και κυρίως από τον αριθμό της εμβολιαστικής κάλυψης. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη, η λύση είναι η μεγίστη εμβολιαστική κάλυψη με 85% για το τείχος ανόσιας με δεδομένη τη μεταδοτικότητα των στελεχών που επικρατούν».
«Μέχρι να φτάσουμε εκεί, πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα», διευκρίνισε το μέλος της Επιτροπής Ειδικών.
Τέλος, για τα άτομα 50 και άνω ο κ. Γώγος τόνισε ότι «το 35% όσον δεν είχαν εμβολιαστεί, έχει γίνει 25% και θέλουμε να γίνει ακόμα μικρότερο με ασφαλέστατα, και πολύ αποτελεσματικά εμβόλια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τechno 293 και 293 plus
Μετά την Ερμιόνη Γκίκα, η οποία το Μεγάλο Σάββατο (19/4) ανέβηκε στο πιο ψηλό.
Εξαφανίστηκε η 61χρονη Αρετή από την Καρδίτσα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός έχει σημάνει στο χωρίο Άγιος Γεώργιος στην Καρδίτσα μετά την εξαφάνιση της 61χρονης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..