

Το εσωκομματικό πολιτικό τοπίο σχετικά με τις διαρροές περί ασυμβίβαστου της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, στην οποία επισημαίνει πως αποτελεί υποκρισία 70 μέρες μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του, να βγαίνουν ορισμένοι και να επικαλούνται ένα άρθρο του καταστατικού για να τον αποκλείσουν και καλώντας την εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει την Δευτέρα να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την άγονη συζήτηση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων έχει ως εξής:
Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις 30 Ιουνίου.
Τώρα 70 ημέρες μετά, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι – σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας – θυμήθηκαν ξαφνικά να επικαλεστούν ένα άρθρο του καταστατικού, ζητώντας εμμέσως να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Προφανώς γιατί βλέπουν το ρεύμα υποστήριξης που δημιουργείται στην κοινωνία. Δεν πρόσεξαν όμως ότι η αυθαίρετη ερμηνεία που δίνουν στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστων, οδηγεί σε αποκλεισμό τόσο του νυν Προέδρου, όσο και των υποψηφίων που είναι βουλευτές. Αυτοί που την επικαλούνται πρέπει να το πουν δημόσια και όχι να κρύβονται πίσω από διαρροές ,ψιθύρους και υπόνοιες. Όλα καθαρά και μπροστά, όπως αξίζει στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.
Η ΕΔΕΚΑΠ στη νέα συνεδρίαση της, τη Δευτέρα, οφείλει να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την άγονη συζήτηση. Την ημέρα αυτή, που είναι η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, να αξιολογήσει τις υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που στηρίζουν τις υποψηφιότητες και να ανακηρύξει τους υποψήφιους Προέδρους. Δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση του Καταστατικού, αλλά πολιτική βούληση ώστε να μην κυριαρχήσουν σκοπιμότητες που διχάζουν.
Ο κόσμος της παράταξης -και μόνο αυτός – θα αποφασίσει για την εκλογή του νέου Προέδρου. Κάθε μεθόδευση που εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους, που υπονομεύει τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί και παίζει το παιχνίδι των πολιτικών μας αντιπάλων, θα τον βρει αντίθετο.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.