Χ. Δούκας: Μεγάλα τα προβλήματα υποδομών στα σχολεία της Αθήνας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τα σημαντικά προβλήματα της Αθήνας μίλησε ο κ. Δούκας.

«Αυτό που έγινε με το ΟΑΚΑ δείχνει μία υποβάθμιση, μία απαξίωση των υποδομών. Η Αθήνα έχει πολύ σημαντικά προβλήματα, το πιο σημαντικό που έχω εντοπίσει είναι τα σχολεία που έχουν μεγάλο πρόβλημα. Είχαν πέσει μάλιστα και σοβάδες σε ένα σχολείο στα Πετράλωνα. Επίσης στην Αγίου Μελετίου, 200 παιδιά είχαν πάει πριν από κάποια χρόνια σε ένα σπίτι προσωρινά μέχρι να φτιαχτεί το σχολείο, και ακόμα είναι εκεί, εδώ και 4 χρόνια. είναι πολύ άσχημη εικόνα», είπε αρχικά.

«Αρκετά είναι και τα προβλήματα στην προσχολική ηλικία, με 5χρονα να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ σε πολλές περιοχές για παράδειγμα στον Βοτανικό. Παρόλο που ξεκίνησα δυναμικά με τα περιβαλλοντικά και την βιωσιμότητα, είπα πως η πρώτη μου προτεραιότητα αν γίνω δημοτική αρχή θα καταγράψω τα προβλήματα στα σχολεία. Είναι ευθύνη του δήμου η συντήρηση των υποδομών», πρόσθεσε ο κ. Δούκας.

«Πήγα στον υπεύθυνο διευθυντή της Αρχής, και κατάλαβα ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, υπάρχει ένας εργολάβος για κάθε κοινότητα ο οποίος αναλαμβάνει τα πάντα. το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι κυρίως πρόβλημα διοίκησης και οργάνωσης αλλά και έλλειψης προσωπικού. Πρέπει να υπάρχει θεσμική παρέμβαση γι΄αυτά τα ζητήματα. Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι και η μικροπαραβατικότητα στην Αθήνα», σχολίασε κλεινοντας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα