

Στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αλλά και στις ενέργειες που προχωρεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Δήμας επισήμανε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα έρθει μέσα στον επόμενο μήνα στη δημοσιότητα στο οποίο θα ενσωματωθούν τόσο οι συστάσεις από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αλλά και άλλες συστάσεις, όπως από τη ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων και από την ευρωπαϊκή επιτροπή.
«Στόχος είναι να παρουσιαστεί ένας ΟΣΕ ο οποίος θα λειτουργεί με περισσότερα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα υπάρχει μεγαλύτερη εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των εργαζομένων και θα γίνεται πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας» δήλωσε ο κ. Δήμας.
Επισήμανε επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι το 2027 θα έχει αποκατασταθεί πλήρως όχι μόνο το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και τα συστήματα τηλεδιοίκησης».
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο νέο σύστημα γεωντοπισμού το οποίο όπως είπε γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το οποίο «θα εντοπίζει που βρίσκεται το κάθε τρένο ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και ακρίβεια».
Αναφερθείς στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ ο κ. Δήμας είπε ότι «έχασε την αξιοπιστία του» και ότι στόχος είναι «να τον στελεχώσουμε και να τον ενδυναμώσουμε».
Μέχρι τέλος Ιουλίου 65 χλμ στην Πατρών – Πύργου
Σχετικά με την Πατρών – Πύργου ο κ. Δήμας είπε ότι τα 65 από τα 75 χλμ θα παραδοθούν μέχρι τέλος Ιουλίου. Τα υπόλοιπα 10χλμ από Κάτω Αχαΐα προς την Πάτρα θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τέλος του έτους.
Επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει αναλογική χρέωση στα διόδια, ανάλογα με τα χιλιόμετρα.
Για τον Ε65
Για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 ο κ. Δήμας ανέφερε ότι το τμήμα από την Καλαμπάκα, η σύνδεση με την Εγνατία οδό προχωράει. Την άνοιξη του 2026 θα δοθεί σε κυκλοφορία.
Για τον ΒΟΑΚ
Τέλος, για τον ΒΟΑΚ δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος συμβασιοποίησης και ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την υπογραφή σύμβασής για το ΒΟΑΚ και μετά την κύρωση από τη βουλή.
Πηγή: skai.gr
Σχετικά Νέα
Υφυπ. Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου στο ΕΡΤNews: Το Πανεπιστήμιο θα αποφασίζει την 24μηνη αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας – Στους πρυτάνεις η ευθύνη άμεσης εφαρμογής του νόμου
«Ένα μόνο πειθαρχικό και άμεση έναρξη της πειθαρχικής πειθαρχικής δίωξης του οποιουδήποτε προκαλεί οποιοδήποτε.
ΗΠΑ: Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα κεντρικά γραφεία της ExxonMobil και της Cheniere Energy
Τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ExxonMobil στο Τέξας των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή 9 Μαΐου,.
Σ. Φάμελλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να φύγει» – Προαγγελία καταστατικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ
«Η άδικη πολιτική Μητσοτάκη δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει διέξοδος, και είναι προοδευτική, είναι το.
Αδ. Γεωργιάδης: Επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στο Λαϊκό – Προτεραιότητα η ενίσχυση της μεταμοσχευτικής δράσης στη χώρα
Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος υπεβλήθη την Παρασκευή 9 Μαΐου μια 48χρονη ασθενής, που έπασχε.