Χ. Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τον νόμο και τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο

«Ο στόχος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διασφάλιση, διαφύλαξη και προστασία της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και των συμφερόντων της Τουρκίας στις θάλασσες» διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με αφορμή την έναρξη της στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» θα διεξαχθεί από τις 13 Μαΐου μέχρι τις 25 Μαΐου, με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει αναλάβει την οργάνωση και την εκτέλεση των επιχειρησιακών σχεδίων.

Ο Χ. Ακάρ αφορμώμενος από την έναρξη της άσκησης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντάς ότι «οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις είναι πιο προηγμένες ποιοτικά και αριθμητικά υπέρτερες συγκριτικά με το παρελθόν».

«Εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» κατέληξε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά τις επιδιώξεις της.

Σχετικά Νέα