

Μια “τελευταία ευκαιρία” για το Brexit στους βουλευτές έδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την Τρίτη, καθώς γνωστοποίησε μια “νέα συμφωνία” για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Όπως δήλωσε η Μέι, οι βουλευτές αν στηρίξουν τη νέα συμφωνία αποχώρησης, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το αν θα διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα.
Στη νέα πρόταση περιλαμβάνονται, επίσης, εγγυήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και το ιρλανδικό backstop, καθώς και για τελωνειακό “συμβιβασμό”.
Αν οι βουλευτές απορρίψουν και αυτή τη συμφωνία, που θα τεθεί υπό ψήφιση στις αρχές Ιουνίου, η Μέι τους προειδοποίησε ότι θα είναι “νεκρή” μια έξοδος με διαπραγμάτευση και το Brexit μπορεί να σταματηθεί.
Να θυμίσουμε ότι οι βουλευτές έχουν απορρίψει τρεις φορές τη συμφωνία αποχώρησης που έχει διαπραγματευτεί η Μέι με την ΕΕ.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επικείμενη πελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινου ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ, που κρατείται.
Ο Νετανιάχου στέλνει αντιπροσωπεία στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα του Κατάρ.
Βρετανία και Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία
Η Βρετανία και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας.
Κομισιόν: Χαιρετίζουμε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας – Αξιολογούμε τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Λονδίνου
“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι σε κάποιο βαθμό.