BNP Paribas: Πρόταση εξαγοράς για το υπόλοιπο 50% της Exane

Η BNP Paribas έκανε πρόταση εξαγοράς για το υπόλοιπο 50% της επενδυτικής τράπεζας Exane, σε μια συμφωνία που θα έδινε ώθηση στον γαλλικό όμιλο στον τομέα των υπηρεσιών μετοχών.

Η BNP και η Exane ξεκίνησαν τη συνεργασία τους πριν από 17 χρόνια, η οποία ήταν επικεντρωμένη στην έρευνα αγοράς μετοχών. Η Exane απασχολεί 850 άτομα σε εννέα γραφεία παγκοσμίως, είχε καθαρό κέρδος 21,9 εκατ. ευρώ το 2019.

H εξέλιξη αυτή έρχεται αφότου τον Σεπτέμβριο του 2019, η BNP Paribas είχε εξαγοράσει μέρος των χρηματοπιστωτικών ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η BNP είχε πέρυσι πέντε φορές μεγαλύτερα έσοδα από την διαχείριση εμπορευμάτων και νομισμάτων και σταθερού εισοδήματος από ότι στον κλάδο των μετοχών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα