

Ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Λιβύης και θα παραμείνει στη θέση του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για μια νέα κυβέρνηση που θα γίνουν στη Γενεύη, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως με τη βοήθεια της Τουρκίας, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ, κατάφερε να αποκρούσει την πολιορκία των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που διήρκεσε έναν χρόνο.
Η ανακοίνωση της παραίτησης θα μειώσει την πίεση που δέχεται η κυβέρνησή του, ενώ οι συζητήσεις στη Γενεύη θα έχουν στόχο τη συμφωνία σε ένα νέο προεδρικό συμβούλιο που θα ενώσει τη χώρα και θα ετοιμάσει εκλογές.
Η κίνηση αναμένεται να γίνει δεκτή θετικά από τους υποστηρικτές του Χάφταρ, που περιλαμβάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, και να διευκολύνουν τις συζητήσεις για την επανένωση της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο χώρας.
Σχετικά Νέα
Volvo: Κόβει έως και 800 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Στις περικοπές έως και 800 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ λόγω της αβεβαιότητας που έχουν.
Ένας μήνας από τη σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία σε αναβρασμό
Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία, παραπέμπονται σε.
Μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου υπέγραψε ένα βλήμα πυροβολικού με μήνυμα προς τον Πούτιν
Το μέλος του αμειρκανικού Κογκρέσου Μπράιαν Φιτζπάτρικ, Ρεπουμπλικανός υπέρ της Ουκρανίας που εκπροσωπεί την.
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.