Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Σεπ 30th, 2016

Bloomberg: Το ΔΝΤ ίσως περιμένει τις γερμανικές εκλογές πριν μπει στο ελληνικό πρόγραμμα

imf_1Επιβεβαιώνοντας το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων σχετικά με το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας -χάσμα που επικεντρώνεται κυρίως στη διαχείριση του δημοσίου χρέους- σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης που επικαλείται το Bloomberg, οι γερμανικές εκλογές το Σεπτέμβριο το 2017 αποτελούν το «ορόσημο» για την ένταξή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ μπορεί να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές», σημείωσε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο Bloomberg, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι το Ταμείο έχει πλέον αποδεχθεί ότι πριν το 2018 δεν πρόκειται να υπάρξει ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας (ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το έχει πει σε όλους τους τόνους), οπότε η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εκ των πραγμάτων καθίσταται αδύνατη.

Η συγκεκριμένη δήλωση «συγκρούεται» και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι το θέμα του χρέους θα έχει λυθεί έως το τέλος του 2016 και ως εκ τούτου θα «ανοίξει ο δρόμος» για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πάντως ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τουλάχιστον τον Οκτώβριο, ακόμη και εάν δεν λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo