

Ο γενικός διευθυντής της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNTech, που μαζί με την Pfizer αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, είπε σήμερα ότι θεωρεί εφικτή μια επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τον επόμενο χειμώνα.
Μιλώντας στο BBC ο Ουγούρ Σαχίν εκτίμησε ότι είναι “απολύτως αναγκαίο” να έχει επιτευχθεί υψηλός βαθμός εμβολιασμού πριν από το φθινόπωρο του 2021.
“Αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά, θα αρχίσουμε να παραδίδουμε το εμβόλιο στα τέλη αυτού του έτους”, είπε. “Ο στόχος μας είναι να παραδώσουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα μας επέτρεπε να αρχίσουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπτο”, πρόσθεσε.
“Το καλοκαίρι, σε κάθε περίπτωση, θα μας βοηθήσει επειδή το ποσοστό των μολύνσεων θα μειωθεί”, προέβλεψε. “Αυτό που είναι απολύτως αναγκαίο, είναι να έχουμε σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένων πριν από το φθινόπωρο και τον χειμώνα του επόμενου έτους”, πρόσθεσε.
Ο Σαχίν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό επειδή έχει ζητηθεί από πολλές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια να αυξήσουν την παραγωγή τους. “Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα την επόμενη χρονιά”, κατέληξε.
Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το εμβόλιό του είναι αποτελεσματικό κατά 90% εναντίον της Covid-19, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ευρείας κλίμακας, η οποία αποτελεί το τελευταίο στάδιο προτού ζητηθεί η έγκριση για την κυκλοφορία του στην αγορά. Πολλά άλλα εμβόλια αναπτύσσονται επίσης από άλλες εταιρείες, γεγονός που αυξάνει τις ελπίδες για μια γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.
Σχετικά Νέα
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.