Billys: Η ελληνική πλατφόρμα κοινοχρήστων που εξαπλώνεται σε Κύπρο και άλλες χώρες – Το πλάνο επέκτασης

Στην αρχή της χρονιάς η πλατφόρμα κοινοχρήστων Billys – που ξεκίνησε το 2022 για να διευκολύνει και να εκσυγχρονίσει τη διαχείριση των κτιρίων – είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ από τις Lamda Development, Genesis Ventures και άλλους επενδυτές. Λίγους μόλις μήνες αργότερα ετοιμάζεται για άνοιγμα στην Κύπρο και σχεδιάζει το πλάνο επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

“To Billys έχει καταφέρει μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξει λύσεις για καθημερινά προβλήματα διαχειριστών, ιδιοκτητών και ενοικιαστών, να κερδίσει την εμπιστοσύνη πάνω από 2.500 χρηστών και να αναπτύσσεται ολοένα και γρηγορότερα. Επόμενοι στόχοι μας είναι να συνεχίσουμε να προσθέτουμε χιλιάδες κτίρια και διαμερίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και να βελτιώνουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας” σημειώνει στο Capital.gr ο Πάνος Ρηνιώτης, CEO και founder του Billys.

“Το θέμα των κοινοχρήστων είναι παγκόσμιο. To Billys είναι ήδη διαθέσιμο σε Ελλάδα και πρόσφατα λανσαρίστηκε και στην Κύπρο. Μέσα στο 2024 έχουμε σκοπό να επεκταθούμε σε τουλάχιστον άλλη μία χώρα αλλά και να προσθέτουμε περισσότερες υπηρεσίες για τους χρήστες μας” προσθέτει.

Στα σχέδια είναι και ένας επόμενος γύρος χρηματοδότησης. “Στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης αντλήσαμε 805 εκατ. ευρώ από την Lamda Development, Genesis Ventures και εννιά business angels. Για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μας στο εξωτερικό, σκεφτόμαστε να αντλήσουμε κάποια ακόμα κεφάλαια  μέσα στον επόμενο χρόνο” εξηγεί ο CEO και founder του Billys.

Billys: Η ελληνική πλατφόρμα κοινοχρήστων που εξαπλώνεται σε Κύπρο και άλλες χώρες - Το πλάνο επέκτασης

Πώς ξεκίνησε το Billys

“Εν μέσω COVID, άλλαξα διαμέρισμα και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μου ζητούσε να περνάω από το διαμέρισμά του για να πληρώνω τα κοινόχρηστα με μετρητά γιατί δεν είχαμε τραπεζικό λογαριασμό πολυκατοικίας. Άρχισα, λοιπόν, να ρωτάω φίλους και γνωστούς από Ελλάδα και εξωτερικό και σύντομα συνειδητοποίησα ότι οι πληρωμές σε μετρητά, η έλλειψη διαφάνειας, οργάνωσης και συνεννόησης είναι πολύ συνηθισμένα σε όλο τον κόσμο.

Έτσι ξεκινήσαμε να χτίζουμε μία τεχνολογική λύση που θα έλυνε αυτά τα καθημερινά προβλήματα και θα έκανε τη ζωή διαχειριστών και ενοίκων πολύ πιο εύκολη” τονίζει ο Πάνος Ρηνιώτης.

Σήμερα, μόλις 1.5 χρόνο μετά, το Billys προσφέρει υπηρεσίες όπως:

– Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού πολυκατοικίας μέσα σε 10 λεπτά

– Έκδοση χρεωστικής κάρτας κτιρίου και δυνατότητα πληρωμών παρόχων μέσα από την πλατφόρμα

– Υπολογισμό και έκδοση κοινοχρήστων με 1 κλικ

– Αυτοματοποιημένες ενημερώσεις έκδοσης και υπενθυμίσεων με email και SMS

– Live παρακολούθηση οφειλών, πληρωμών και οικονομικών στοιχείων

– Online ψηφοφορίες για απομακρυσμένη και ασύγχρονη λήψη αποφάσεων

– Αποθήκευση αποδεικτικών και άλλων ψηφιακών αρχείων

– Ασφάλιση αστικής ευθύνης διαχειριστή

Στην πλατφόρμα μπορεί οποιοσδήποτε να μπει δωρεάν και να κάνει έκδοση κοινοχρήστων στο πακέτο “Billys Free” μέσω του παρακάτω συνδέσμου πατώντας εδώ.

“Το Billys δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με εταιρίες διαχείρισης, δεν προσφέρουμε άμεσα διαχείριση σαν εταιρία ούτε ανταγωνιζόμαστε τις εταιρείες αυτές. Το Billys είναι μία τεχνολογική υποδομή που βοηθάει διαχειριστές, εταιρείες διαχείρισης και ενοίκους να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες στα κτίρια τους. Μέχρι τώρα τα κτίρια αντιμετώπιζαν προβλήματα επικοινωνίας, οργάνωσης και διαφάνειας. Διαχειριστές και ένοικοι δεν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία για την ασφαλή αποθήκευση αποθεματικών, τον εύκολο υπολογισμό, διανομή και πληρωμή των κοινοχρήστων, διεξαγωγή ψηφοφοριών και εύρεση των κατάλληλων υπηρεσιών για τις ανάγκες τους” τονίζει.

Τα επόμενα βήματα

Οπως σημειώνει ο Πάνος Ρηνιώτης, οι πελάτες μας μάς εμπιστεύονται και μας ζητούσαν συνέχεια να τους προτείνουμε συνεργάτες και υπηρεσίες εκτός πλατφόρμας. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Billys Market και, μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι χρήστες μας θα μπορούν να βρίσκουν οποιαδήποτε υπηρεσία και να την κλείνουν άμεσα. Οι υπηρεσίες θα αφορούν τα κτίρια αλλά και τα διαμερίσματα όπως π.χ. εξωτερική διαχείριση, καθαρισμούς, απεντομώσεις, ασφάλιση, νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και λύσεις για κάθε είδους ανάγκης που έχει ένα κτίριο ή διαμέρισμα.

Επίσης, μέσα στα άμεσα επόμενα πλάνα του Billys είναι η διασύνδεση έξυπνων μετρητών και συσκευών ΙοΤ και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων και τη δημιουργία παραμετροποιημένων προτάσεων για καλύτερη και οικονομικότερη διαχείριση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα