

Με τον τίτλο «Το ελληνικό κρασί είναι ήδη παγωμένο!» και το σχόλιο ότι οι ευκαιρίες για διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα είναι κατά βάση «όπως και πριν από την κρίση», η εφημερίδα BILD παρουσιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα τους κανόνες που ισχύουν στην χώρα ενόψει του ανοίγματος για θερινές διακοπές.
Η εφημερίδα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία θα βρίσκεται μεταξύ των χωρών για τους τουρίστες από τις οποίες δεν θα είναι από τις 15 Ιουνίου πλέον υποχρεωτική η παραμονή σε καραντίνα, ενώ αναφέρεται και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το σύνθημα «διατήρηση θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων, ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας».
Το δημοσίευμα παρουσιάζει αναλυτικά τα νέα μέτρα για την λειτουργία ξενοδοχείων, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποχρέωση για δημιουργία υγειονομικού σταθμού και ορισμού υγειονομικού υπεύθυνου, αλλά και τα ισχύοντα για τα εστιατόρια, τα καφέ, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα.
Ως πρόταση μάλιστα για την φετινή περίοδο, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας αναφέρει τους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ελλάδας και συγκεκριμένα τα Κουφονήσια, την Ανάφη, τον Καστό και την Ηρακλειά, όπου «βρίσκει κανείς ησυχία και ανέγγιχτη φύση, λίγο κόσμο», ενώ μπορεί να έχει πρόσβαση σε ερημικές παραλίες με σκάφος. «Περισσότερη απόσταση από τον κόσμο δεν γίνεται…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η BILD σημειώνει ακόμη τις εκτιμήσεις των γερμανικών εταιριών για τον φετινό τουρισμό στην Ελλάδα: «Όταν τουριστικές περιοχές όπως η Ελλάδα δίνουν το σήμα ότι ανοίγουν για τουρίστες, αυξάνεται αμέσως και η ζήτηση. Αυτό συμβαίνει πολύ, ανάλογα με τις ειδήσεις», δηλώνει ο Διευθυντής του Ομίλου FTI, Ραλφ Σίλερ, ενώ η TUI και η DER Touristik διαπιστώνουν ήδη σημαντική αύξηση σε κρατήσεις για ταξίδια στις Βαλεαρίδες, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Αντίστοιχα η Alltours αναφέρει κρατήσεις για πακέτα διακοπών στην Μαγιόρκα, την Αττάλεια, την Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά και η Schauinsland-Reisen αναμένει αύξηση της ζήτησης με το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.