

Τον τρόπο που θα μπορούσε το Ισραήλ να απαντήσει στην ιρανική επίθεση απασχολεί τον πλανήτη που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, με τον αναλυτή του BBC, Frank Gardner, να δίνει ένα πιθανό πλάνο τονίζοντας ότι «η επόμενη ημέρα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη από όσα ζήσαμε τις τελευταίες ώρες».
«Το Ισραήλ υποσχέθηκε “σημαντική απάντηση” στην ολονύκτια πυραυλική επίθεση του Ιράν. Αλλά ποια μορφή θα πάρει αυτή; Ο στρατός του Ισραήλ και το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο συζητούν ακριβώς αυτό», σημειώνει.
Οι πιο πιθανοί στόχοι θα είναι οι ιρανικές βάσεις που εκτόξευσαν αυτούς τους πυραύλους, εξηγεί ο ίδιος. Το Ισραήλ ωστόσο, θα μπορούσε σύμφωνα με τον Frank Gardner, να αποφασίσει να προχωρήσει παραπέρα και να χτυπήσει μεγάλες ιρανικές στρατιωτικές βάσεις και εκπαιδευτικά κέντρα του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες καθώς και υλικές ζημιές.
«Το Ιράν τότε, αναμφίβολα, θα απαντούσε και πάλι, όπως έχει ορκιστεί να κάνει» τονίζει, συμπληρώνοντας πως «βρισκόμαστε τώρα στο “μεσαίο σκαλοπάτι”, όπως λέγεται, μιας πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης».
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.
ΔΝΤ: Οι παθογένειες του δικαστικού συστήματος “φρένο” για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Παθογένειες του δικαστικού συστήματος, κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης, “φρενάρουν” την οικονομική.
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.