

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την τηλεοπτική μετάδοση των ειδήσεων του BBC σε τρεις βασικές γλώσσες στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.
Εκπρόσωπος της διοίκησης των Ταλιμπάν στο υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.
«Οι ειδησεογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC σε παστού, περσικά και ουζμπεκικά βγήκαν εκτός αέρα στο Αφγανιστάν, αφού οι Ταλιμπάν έδωσαν εντολή στους τηλεοπτικούς μας εταίρους να αφαιρέσουν τα διεθνή δίκτυα από τις τηλεοπτικές συχνότητες», δήλωσε ο Ταρίκ Καφαλά, επικεφαλής ξενόγλωσσων υπηρεσιών στο BBC World Service, σε χθεσινή ανακοίνωση.
«Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αναταραχής για τον λαό του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Καφαλά, ζητώντας την άρση της απαγόρευσης.
Πάνω από έξι εκατομμύρια Αφγανοί παρακολουθούν τις ειδήσεις του BBC κάθε εβδομάδα και είναι σημαντικό να μην τους απαγορευθεί η πρόσβαση σε αυτές, προσέθεσε ο ίδιος.
Από τότε που οι Ταλιμπάν ανήλθαν στην εξουσία στον Αύγουστο, πολλές οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι έχουν διατυπώσει ανησυχίες για τις προοπτικές της ελευθερίας λόγου στο Αφγανιστάν. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επικρίνει τη σύλληψη πολλών δημοσιογράφων.
Οι Ταλιμπάν λένε ότι δεν θα επιδιώξουν αντίποινα σε βάρος των διαφωνούντων και θα επιτρέψουν σε όλους να ασκούν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και την αφγανική κουλτούρα.
Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν καταδίκασε την αφαίρεση των ειδησεογραφικών ενημερωτικών μεταδόσεων του BBC.
«Άλλη μια ανατριχιαστική εξέλιξη…άλλο ένα καταπιεστικό βήμα σε βάρος του λαού του Αφγανιστάν», ανέφερε η Αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν σε ανάρτηση στο Twitter.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μασκ: Από τον Μάιο θα αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – Η κρίσιμη δουλειά έχει επιτευχθεί
Ο Έλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.
Ινδία: Tουλάχιστον 26 νεκροί σε ένοπλη επίθεση κατά τουριστών στο Κασμίρ
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη στο ινδικό Κασμίρ όταν ένοπλοι.
Κυνήγι παράτυπων μεταναστριών στα μαιευτήρια στη Δομινικανή Δημοκρατία
Σχεδόν 90 γυναίκες και 48 νεογέννητα ή μικρά παιδιά, παράτυποι μετανάστες, συνελήφθησαν από τη.
Axios: Οι ΗΠΑ προτείνουν ανεπίσημη αναγνώριση των ρωσικά κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταθέσει ένα πλαίσιο ειρηνευτικής πρότασης που περιλαμβάνει την ανεπίσημη αναγνώριση.