

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί την ανταλλαγή κρατουμένων νίκη για τη Ρωσία, καθώς κατάφερε να στείλει το μήνυμα που ήθελε, υπογραμμίζει σε ανάλυσή του το BBC.
Για τους Ρώσους που επέστρεψαν με την ανταλλαγή κρατουμένων έγινε σήμερα δεξίωση στο κόκκινο χαλί και υπήρχε τιμητική φρουρά.Υπήρχαν μπουκέτα με λουλούδια και – για κάποιους – αγκαλιές από τον πρόεδρο.
Ο Πούτιν αγκάλιασε τον Βαντίμ Κρασίκοφ, τον εκτελεστή της FSB, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Γερμανία για τη δολοφονία ενός Τσετσένου αντιφρονούντος που γεννήθηκε στη Γεωργία, ενώ υποσχέθηκε όλα τα κρατικά βραβεία.
Αναφερόμενη στους αντιφρονούντες που απελευθέρωσε η Μόσχα, η Komsomolskaya Pravda ισχυρίζεται ότι «έχουν εγκαταλείψει την πρώην πατρίδα τους και πήγαν σε αυτούς που τους προσέλαβαν».
Προσπάθεια να δυσφημίσουν όσους κάνουν κριτική και όσους είναι αντίπαλοι και μεγάλος έπαινος για τους πιστούς υποστηρικτές που παρουσιάζονται ως αληθινοί πατριώτες.
Σύμφωνα με το BBC, όλα αυτά βοηθούν τις αρχές να κάνουν τον ρωσικό λαό να πιστέψει ότι η ανταλλαγή κρατουμένων ήταν μια επιτυχία για το Κρεμλίνο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κρεμλίνο θεωρεί την ανταλλαγή κρατουμένων ως νίκη για τη Μόσχα. Πήρε αυτό που ήθελε, πήρε πίσω τους πράκτορες της, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου που ήταν Νο.1 στη λίστα επιθυμιών του, του Kρασίκοφ.
Οι γερμανικές αρχές αρχικά δεν ήταν πρόθυμες να απελευθερώσουν έναν καταδικασθέντα δολοφόνο, για τον οποίο ένα γερμανικό δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι είχε ενεργήσει για λογαριασμό των ρωσικών αρχών.
Αυτή η απροθυμία αμβλύνθηκε καθώς διαμορφώθηκε μια ευρύτερη συμφωνία.
Αλλά γιατί ήταν τόσο σημαντικό για το Κρεμλίνο να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Βαντίμ Κρασίκοφ και να τον φέρει στην πατρίδα;
Οι σημερινές ρωσικές εφημερίδες παρέχουν μια ένδειξη.
«Επιστρέφουμε τα παιδιά μας» είναι ο τίτλος στην κυβερνητική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta,
«Δεν εγκαταλείπουμε τους δικούς μας!» δηλώνει η φιλο-Πούτιν ταμπλόιντ Komsomolskaya Pravda.
Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει το Κρεμλίνο στους πράκτορες και τους κατασκόπους του: εάν σας στείλουμε σε αποστολές στο εξωτερικό και τα πράγματα πάνε στραβά, θα βρούμε έναν τρόπο να σας επιστρέψουμε στο σπίτι.
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.