

Πτώση 28,6% κατέγραψε η αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο του 2020, ωστόσο τα ηλεκτρικά οχήματα παρουσίασαν αύξηση.
Το ίδιο πτωτικά κινήθηκε και η αγορά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου (-39,1%) με 52.939 ταξινομήσεις έναντι 86.873 της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίσθηση κάνει η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων που κατέλαβε το 2,1% των συνολικών πωλήσεων. Τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο τη βενζίνη βρίσκονται στην πρώτη επιλογή των καταναλωτών έχοντας μερίδιο αγοράς 56.6%.
Αντίθετα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα κατέλαβαν το 27,3% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τα υβριδικά οχήματα απέσπασαν το 11,4%. Μεγάλη αύξηση σημείωσαν και τα οχήματα με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο καταλαμβάνοντας το 2% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τα οχήματα με υγραέριο πήραν μόλις το 0,4%.
Αγαπημένη η κατηγορία Β
Η αγαπημένη κατηγορία των πολιτών αναδείχθηκε για άλλον έναν μήνα η Β κατηγορία καταγράφοντας το 50,4% των πωλήσεων και ακολούθησε η κατηγορία Α με 32,5% και η κατηγορία C με 31,8%.
Από την ανάλυση των στοιχείων που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) τα SUV της κατηγορίας Β είναι τα πλέον αγαπημένα των καταναλωτών, καθώς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση, αφού η κατηγορία έφτασε στο 18,5% του συνόλου.
Σε επίπεδο Ε.Ε.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μείωση 38,1% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούνιο με συνολικά 949.722 ταξινομήσεις.
Στην Ελλάδα πτώση σημείωσαν και οι πωλήσεις καινούριων φορτηγών (37%) με συνολικά 510 ταξινομήσεις, ενώ αντίθετα τον Αύγουστο είχαμε αύξηση 150% στις πωλήσεις καινούριων λεωφορείων. Τέλος μείωση 9,3% σημείωσαν και οι πωλήσεις δικύκλων -παρά το γεγονός ότι διανύουμε καλοκαιρινούς μήνες- με συνολικά 2.892 ταξινομήσεις.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.