Αύξηση κερδών 5,4% για τη JPMorgan στο πρώτο τρίμηνο

Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης η JPMorgan Chase, χάρη στα υψηλότερα έσοδα από τόκους και στα αυξημένα κέρδη των τμημάτων συμβουλευτικής και ασφάλισης ομολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη βάσει περιουσιακών στοιχείων τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 9,18 δισ. δολαρίων ή 2,65 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, έναντι κερδών 8,71 δισ. δολαρίων ή 2,37 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αυξημένα κατά 5,4%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv, ανέμεναν τα κέρδη 2,35 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 4,7% και ανήλθαν στα 29,85 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στα 28,44 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 8% στα 14,60 δισ. δολάρια, ενισχυμένα από τις αυξήσεις των επιτοκίων που σημειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα συνολικά έσοδα του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 10%, ενισχυμένα από τα τέλη αναδοχής και συμβουλευτικών χρεών, ωστόσο η υποτονική διαπραγμάτευση ομολόγων επιβάρυνε τα προσαρμοσμένα έσοδα συναλλαγών σε ποσοστό 10% και έπληξε τη συνολική απόδοση του τμήματος επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Σχετικά Νέα