Αύξηση εξαγωγών κατά 20% περιμένει φέτος η Αίγυπτος

Οι εξαγωγές της Αιγύπτου αναμένεται να αυξηθούν μέχρι και 20% στα τέλη του 2019, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, Αμρ Νάσερ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Οικονομικού Συνεδρίου της Αιγύπτου, όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Μουστάφα Μαντμπούλι. Ο υπουργός Εμπορίου πρόσθεσε ότι το όραμα της Αιγύπτου για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2030 στοχεύει στη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξαγωγών ως βασικής πηγής συγκέντρωσης συναλλάγματος.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Χώρας του Νείλου έχει αναλάβει νομοθετικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν νέους νόμους και τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του επενδυτικού νόμου, ενός νέου νόμου περί βιομηχανικών αδειών, ενός νόμου για την προστασία της ανταγωνιστικότητας, καθώς και νόμων για το τελωνειακό σύστημα και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν εντατικές επενδύσεις σε έργα υποδομής στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων οδικών έργων που ώθησαν την Αίγυπτο να “σκαρφαλώσει” 90 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ποιότητας των οδών, καθώς επίσης υπήρξαν έργα ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε ο Αιγύπτιος υπουργός.

«Η Αίγυπτος στοχεύει στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής μεταξύ 2019 και 2024 για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων προϊόντων και να τονώσει τις επενδύσεις», κατέληξε ο Αιγύπτιος υπουργός, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ».

Σχετικά Νέα