

Όχι μόνο διατηρούνται τα δημοσιονομικά πλεονάσματα αλλά αναμένεται να είναι και μεγαλύτερα τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην έκθεση του Fiscal Monitor, το ΔΝΤ εκτιμά ότι φέτος και μέχρι το 2023 η Κύπρος θα έχει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της. Το δημοσιονομικό και πρωτογενές πλεόνασμα της Κύπρου φέτος θα είναι μεγαλύτερο απ΄ότι αναμενόταν πριν.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το fortunegreece.com, το 2019 θα υπάρξει δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,8% έναντι 1,6% που αναμενόταν τον Οκτώβριο.
Δημοσιονομικά πλεονάσματα αναμένονται και τα επόμενα έτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το πλεόνασμα το 2020 αναμένεται να ανέλθει στο 2% του ΑΕΠ και το 2021 στο 2,1%.
Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα το ΔΝΤ αναμένει ότι θα ανέλθει στο 4,1% το 2019 από 4,2% που ανέμενε πριν και το 2020 στο 4,2% (από 3,7%).
Όσον αφορά το δημόσιο χρέος αυξήθηκε το 2018 λόγω της στήριξης προς τη Συνεργατική Τράπεζα αλλά από το 2019 θα αρχίσει να υποχωρεί.
Το ΔΝΤ αναμένει να μειωθεί στο 101% του ΑΕΠ φέτος από 105,1% που ανέμενε αρχικά και το 2020 στο 94,3% από 97,8%.
Παρά τις θετικές δημοσιονομικές προβλέψεις, το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.
Στην έκθεση του World Economic Outlook, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η ανάπτυξη το 2019 θα ανέλθει στο 3,5% από 4,2% που ανέμενε τον Οκτώβριο και το 2020 στο 3,3%.
Σχετικά Νέα
Πυρκαγιά σε αποθήκη φύλαξης χημικών προϊόντων κοντά στη Σεβίλλη
Σχεδόν 80.000 άνθρωποι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και.
Η Qatar Airways θα αγοράσει 160 αεροσκάφη από την Boeing έναντι 200 δισεκ. δολαρίων
Το Κατάρ υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία για την αγορά δεκάδων αεροσκαφών από την αμερικανική.
Αίγυπτος: Συμφωνίες με ξένες εταιρείες για έρευνες πετρελαίου και επενδύσεις $221 εκατ.
Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου υπέγραψε την Τετάρτη πέντε συμφωνίες με διάφορες ξένες εταιρείες.
Η Εσθονία καλεί Ρώσο διπλωμάτη μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό μαχητικό
Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας κάλεσε τον ανώτατο αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας μετά την.