

Αυξημένη προθυμία στη χορήγηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ (2024), με μόνο 7% των αιτημάτων να απορρίπτεται (από 12% νωρίτερα).
Παράλληλα σύμφωνα με την Καθημερινή, οι επιχειρήσεις αναφέρουν μειωμένες ανάγκες χρηματοδότησης λόγω επάρκειας κεφαλαίων (42%, το υψηλότερο από το 2010). Το κενό χρηματοδότησης στην Ελλάδα έφθασε στο -3%, σε αντίθεση με την Ευρωζώνη (+1%), όπου οι τράπεζες είναι πιο επιφυλακτικές.
Η διευκόλυνση της πρόσβασης σε δάνεια οφείλεται σε μειωμένα επιτόκια (λόγω της πολιτικής της ΕΚΤ) και σε χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΤΕΠ, ΕΑΤ, ΤΑΑ), που συνέβαλαν στο 24% των συνολικών δανείων (25,5 δισ. ευρώ). Το 2024, οι εκταμιεύσεις του ΤΑΑ και άλλων μηχανισμών έφθασαν τα 6,3 δισ. ευρώ, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις ΜΜΕ. Οι προοπτικές για το 5 κρίνονται θετικές, με αναμενόμενη περαιτέρω μείωση επιτοκίων και επιτάχυνση των επενδύσεων.
Σχετικά Νέα
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό.
Καιρός: Γενικά αίθριος το Μεγάλο Σάββατο με ήπιες θερμοκρασίες – Πού αναμένονται βροχές
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (19/4) με εξαίρεση τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα.
CNN: Η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία
Η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία ως μέρος.
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς σήμερα, Μ. Σάββατο
Kατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα ως εξής:.