Αυτός ο άνδρας δημιούργησε ολόκληρο δάσος μόνος του φυτεύοντας δέντρα κάθε μέρα επί 40 χρόνια

Το νησί «Majuli» στην Ινδία είναι το μεγαλύτερο νησί σε ποτάμι παγκοσμίως, αλλά κινδύνεψε να εξαφανιστεί εξαιτίας της τεράστιας διάβρωσης του εδάφους. Μάλιστα, το νησί έχασε το μεγαλύτερο μέρος του τα τελευταία 70 χρόνια για τον λόγο αυτό.

Όπως αναφέρει το Themindcircle, η βασική αιτία της διάβρωσης του εδάφους είναι τα εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί κοντά στον ποταμό Βραχμαπούτρα για να σώζονται τα χωριά από τις πλημμύρες την εποχή των μουσώνων, πράγμα που κατευθύνει τις πλημμύρες στις νησίδες.

Από το 1991, περισσότερα από 35 χωριά έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες. Η ινδική κυβέρνηση έκανε προσπάθειες να σώσει το νησί, αλλά πιο σημαντική ήταν η μεγαλειώδης προσπάθεια ενός νεαρού ο οποίος θεωρείται δικαιολογημένα ένας αφοσιωμένος ακτιβιστής του περιβάλλοντος.

Το όνομα του ανθρώπου αυτού είναι Jadav Payeng και ήταν μόλις 16 ετών όταν είδε πολλά νεκρά φίδια στην άμμο μετά τις πλημμύρες του 1979. Βλέποντας εκείνη την εικόνα, αποφάσισε να αφοσιώσει τη ζωή του στη σωτηρία του νησιού.

Μέσα σε 40 χρόνια κατάφερε να φυτέψει 550 εκτάρια (5500 στρέμματα) του νησιού. Το νησί το οποίο ήταν γεμάτο βρομιές και άμμο είναι πλέον ένα δάσος στο οποίο ζουν τίγρεις Βεγγάλης, ινδικοί ρινόκεροι και ένα κοπάδι 100 ελεφάντων. Χάρη στις προσπάθειές του, το νησί συνεχίζει να επιβιώνει και να επουλώνει τις πληγές του.

Σχετικά Νέα