Αυτός είναι ο λόγος που κατέρρευσαν οι συνομιλίες ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας

Η ξεκάθαρη πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην κατ’ιδίαν συνάντηση τους, με την οποία ζητούσε την παράδοση των όλων πυρηνικών της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, ήταν ο λόγος που κατέρρευσαν οι συνομιλίες των δύο ηγετών κατά την τελευταία τους συνάντηση στο Ανόι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ένα έγγραφο στο οποίο έγραφε στα αγγλικά και στα κορεάτικα, τι σήμαινε η αποπυρηνικοποίηση που συζητούσαν και ξεκαθάριζε πως θα περιελάμβανε την παράδοση όλων των πυρηνικών όπλων της χώρας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ ξεκαθάριζε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τι ακριβώς ζητούσε από τη Βόρεια Κορέα.

Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί ακυρώθηκε το γεύμα των δύο ηγετών που ήταν προγραμματισμένο για λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα αλλά και την άμεση αποχώρηση τους.

Στην ύπαρξη του εγγράφου αυτού αναφέρθηκε για πρώτη φορά, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, χωρίς όμως να αναφερθεί στο περιεχόμενο του.

Το Reuters, το οποίο έχει δει την αγγλική εκδοχή του εγγράφου, αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ ζήτησαν την «πλήρη παράδοση των πυρηνικών βάσεων, το πρόγραμμα των χημικών και βιολογικών όπλων, τους βαλιστικούς πυραύλους, τους εκτοξευτές και όλες τις σχετικές εγκαταστάσεις».

Σχετικά Νέα