

Η Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρία ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου MERAC στον δρα Άρη Τρίτση για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στη Θεωρητική Αστροφυσική κατά την τελευταία τριετία. Το βραβείο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της ευρωπαϊκής αστρονομικής κοινότητας για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.
Ο Α.Τρίτσης έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχοντας διεξάγει έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με θέμα την αστρογένεση και την αστροφυσική των διαστρικών νεφελωμάτων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Κωνσταντίνου Τάσση. Η ανακάλυψή τους, που δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό «Science», ότι το διαστρικό νεφέλωμα Musca δονείται ολόκληρο, με το «τραγούδι» του να αποκαλύπτει την τρισδιάστατη δομή του, είχε προσελκύσει τότε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από το ευρύ κοινό.
Ο Ά. Τρίτσης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London) και ήρθε στην Κρήτη το 2014 για τις διδακτορικές του σπουδές. Αποφοίτησε το 2017 και από τότε συνεχίζει την ερευνητική του καριέρα στην Αυστραλία, ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.