Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι λαοί του πλανήτη – Πού βρίσκονται οι Έλληνες;

Τα αποτελέσματα της έρευνας του World Happiness Report που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Gallup δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα δεν πιάνει όχι τη δεκάδα, αλλά ούτε την 80αδα. Πιο συγκεκριμένα, η Φινλανδία αναδείχθηκε στην πιο ευτυχισμένη χώρα για το 2019 και μάλιστα όχι απλά σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, αλλά βελτιώνοντας όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο και κάνοντας όλο και πιο ευτυχισμένους τους πολίτες της.

Η Ελλάδα πήρε κάτω από τη βάση, καθώς έπιασε μόλις την 82η θέση (από την 79η  που είχε πέρσι), σε σύνολο 156 χωρών.

Ο «Παγκόσμιος Δείκτης Ευτυχίας» λαμβάνει υπόψη του πλήθος στοιχείων από το 2016 και για την τελευταία τριετία, όπως το ΑΕΠ, η στήριξη από τους φίλους, το προσδόκιμο ζωής, οι ατομικές ελευθερίες κα.

Η Ελλάδα κατατάσσεται κάτω από τη βάση, στην 82η θέση – από την 79η που κατείχε πέρυσι – μεταξύ 156 χωρών.

Στη φετινή κατάταξη, πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται τόσο η Κύπρος (49η) όσο και η Τουρκία (79η). Στη λίστα, την Ελλάδα ακολουθούν η Μογγολία (83η) και η Βόρεια Μακεδονία (84η). Ανάμεσα στις χώρες πιο είναι πιο ευτυχισμένες από την Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα, συμπεριλαμβάνονται το Καζακστάν, η Κολομβία και η Νικαράγουα.

Σημειώνεται ότι οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης «σαρώνουν» στη λίστα, αφού τη Φινλανδία ακολουθούν η Δανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Σουηδία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία.

Οι ΗΠΑ είναι μόλις στη 19η θέση, χάνοντας μάλιστα μια θέση από πέρυσι.

Στον αντίποδα, από τις πιο δυστυχισμένες χώρες είναι αυτές της αφρικανικής ηπείρου,αφού στις τελευταίες θέσεις συναντάμε μεταξύ άλλων το Μαλάουι, τη Ρουάντα, την Τανζανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Την τελευταία θέση καταλαμβάνει φέτος το Νότιο Σουδάν, εκτοπίζοντας το το Μπουρούντι.

(Με πληροφορίες από Bloomberg)

Σχετικά Νέα