«Αυτές τις διαστάσεις μας ζήτησαν» – Τι λέει ο άνθρωπος που έφτιαξε τις μάσκες για τα σχολεία

Θέση για το αλαλούμ με τις μάσκες στα σχολεία παίρνει δημοσίως ένας εκ των προμηθευτών αποκαλύπτοντας πώς είχε επισημανθεί ότι είναι μεγάλες ενώ είχαν σταλεί και δείγματα.

Σάλος προκλήθηκε χθες από τις «γιγαντιαίες» μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές των σχολείων με την ΚΕΔΕ μετά το φιάσκο να ζητά την παύση της παραγωγής τους μέχρι να υπάρξουν νεότερες οδηγίες.

Μιλώντας στο Open ένας εκ των προμηθευτών που φτιάχνει τις συγκεκριμένες μάσκες τόνισε πώς ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες που του δόθηκαν με συγκεκριμένες διαστάσεις ενώ δεν υπήρξε καμία διόρθωση όταν οι προμηθευτές τόνισαν από την πλευρά τους πώς οι μάσκες είναι μεγάλες στέλνοντας μάλιστα και σχετικά δείγματα!

«Οι οδηγίες που δόθηκαν εξαρχής και οι διαστάσεις ήταν 10×18 για τα παιδιά έως 10 ετών και 12×22 για τα παιδιά άνω των 10 ετών και για καθηγητές και δασκάλους. Το τελικό προϊόν είναι αυτό γιατί οι πτυχές είναι 3 από 2 πόντους και υπάρχει γύρω γύρω από μία ραφή» είπε ο κ. Σταθόπουλος δείχνοντας μία από τις επίμαχες μάσκες.

Δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες, να παράγουμε μάσκες μας είπαν με συγκεκριμένες διαστάσεις σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού από την ΚΕΔΕ. Και η ΚΕΔΕ δεν ακολούθησε δικές της οδηγίες. Όπως λέει «οι διαστάσεις καθορίστηκαν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού» ανέφερε ο κ.Σταθόπουλος διαβάζοντας την προκήρυξη της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η παραγωγή μασκών έχει παγώσει μέχρι να δοθούν νέες διαστάσεις κάτι που αναμένεται εντός της ημέρας.

Σχετικά Νέα