

Ο ρομποτικός εξερευνητής της ινδικής αποστολής Chandrayaan-3 που βρίσκεται στο νότιο πόλο της Σελήνης πραγματοποίησε τις πρώτες του ανακαλύψεις στις έρευνες που πραγματοποιεί στο φυσικό μας δορυφόρο. Το ρόβερ ανίχνευσε θείο στο έδαφος του φεγγαριού, το οποίο σύμφωνα με ειδικούς θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερα για την προέλευση της Σελήνης η οποία σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία σχηματίστηκε από τα θραύσματα που εκτοξεύτηκαν όταν ένα διαστημικό σώμα με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Άρη έπεσε πάνω στη Γη.
Το ρόβερ εντόπισε επίσης αλουμίνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χρώμιο, τιτάνιο, μαγγάνιο, πυρίτιο και οξυγόνο αποδεικνύοντας ότι η φασαρία για τον ορυκτό πλούτο της Σελήνης έχει βάση και η κούρσα για την κατάκτηση της και την απόκτηση και εκμετάλλευση αυτών των πόρων θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ανακάλυψη είναι παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική επειδή είναι οι πρώτες επιτόπιες ανακαλύψεις στο νότιο πόλο της Σελήνης αφού μέχρι σήμερα είχαμε στη διάθεση μας ευρήματα μόνο από τις παρατηρήσεις διαστημοπλοίων και δορυφόρων. Άλλωστε η σεληνάκατος και το ρόβερ της ινδικής αποστολής είναι τα πρώτα ανθρώπινα δημιουργήματα που πατούν το έδαφος του νότιου πόλου του φεγγαριού.
Το ρόβερ μαζί με τη σεληνάκατο θα πραγματοποιήσουν διαφόρων ειδών έρευνες για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων με κύριο στόχο την ανεύρεση νερού σε παγωμένη μορφή στο υπέδαφος της περιοχής που βρίσκονται. Έχει υποδειχθεί η ύπαρξη νερού σε παγωμένη μορφή στο υπέδαφος του νότιου πόλου της Σελήνης και όλες οι μεγάλες διαστημικές υπηρεσίες οργανώνουν επανδρωμένες και μη αποστολές εκεί.
Η ανεύρεση και στη συνέχεια επιτυχής ανάκτηση και αξιοποίηση του παγωμένου νερού θα βοηθήσει τα μέγιστα στη δημιουργία βιώσιμων επανδρωμένων εγκαταστάσεων κάθε είδους στη Σελήνη. Από το παγωμένο νερό μπορεί να προκύψει πόσιμο νερό, οξυγόνο αλλά και καύσιμα για πυραύλους για τους κατοίκους της Σελήνης που δεν θα εξαρτώνται έτσι απόλυτα από τροφοδοσία προερχόμενη από τη Γη.
Σχετικά Νέα
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.
Πρωταπριλιά: Πώς καθιερώθηκε – Γιατί λέμε ψέματα αυτή την ημέρα
Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου, δηλαδή την Πρωταπριλιά, αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα.
Ανακαλύφθηκαν μυστηριώδη ραδιοφωνικά σήματα από τον Γαλαξία μας που εκπέμπονται κάθε δύο ώρες – Τι ανακοίνωσαν αστρονόμοι
Αστρονόμοι ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι σήμερα πηγή ραδιοπαλμών μέσα στον Γαλαξία μας. Η ανακάλυψη ανοίγει.
Ρομπότ μαθαίνουν πώς να κινούνται παρακολουθώντας τον εαυτό τους
Ρομπότ μπορούν να μάθουν τη δομή του σώματός τους και τον τρόπο με τον.