

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί αρνητικές συνέπειες από τα αρχικά βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, τόνισε σε δηλώσεις του το απόγευμα στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.
Έως τώρα στη δεύτερη φάση – που αποτέλεσε, όπως είπε, ένα «μικρό πείραμα» – έχουν γίνει τέσσερα μεγαλύτερα βήματα ανοίγματος, για παράδειγμα όσον αφορά τους περιορισμούς εξόδου και το άνοιγμα των σχολείων.
Ο υπουργός Υγείας, συνοψίζοντας τους αριθμούς, ανέφερε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν τώρα 360.000 νεκροί, 176.000 από αυτούς στην Ευρώπη και επισήμανε πως στην Αυστρία, τα κατάλληλα μέτρα ελήφθησαν στην πρώτη φάση την κατάλληλη στιγμή, τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν μόνον 27 νέα κρούσματα, ενώ ταυτόχρονα ανάρρωσαν 61 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχονταν σε 16.575 και σε 15.347 ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί, οι νοσούντες από κορωνοϊό σε όλη την χώρα είναι 640, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο ανέρχονται σε 103 και από αυτούς οι 25 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Στην Αυστρία, έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορονοϊού 638 άνθρωποι, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 434.302 διαγνωστικά τεστ.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Γαλλία: Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες η κατάθεση της πρωταγωνίστριας τηλεριάλιτι και «βασίλισσας».
Συρία: Η άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ συνιστά μια νέα αρχή, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Αλ Σιμπάνι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ασάαντ αλ Σιμπάνι δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του.