Αυστρία: Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για τα ρωσικά κατασκοπευτικά δίκτυα

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας ανακοίνωσε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά την σύλληψη με τις κατηγορίες της διενέργειας κατασκοπείας ενός ατόμου που εργάζονταν για την διαλυθείσα ήδη εγχώρια μυστική υπηρεσία της χώρας.

Είναι αναγκαίο να αποτρέψουμε τις απειλές για την Αυστρία που προέρχονται από «τα ρωσικά δίκτυα κατασκοπείας», που διεισδύουν ή εκμεταλλεύονται πολιτικά κόμματα ή δίκτυα» δήλωσε σήμερα ο Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ που ανήκει στο συντηρητικό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP).

Το Συμβούλιο θα συγκληθεί στις 9 Απριλίου.

Χθες, το Κρατικό Δικαστήριο της Βιέννης αποφάσισε την προφυλάκιση ενός πρώην υπαλλήλου του ήδη διαλυθέντος Ομοσπονδιακού Γραφείου Κρατικής Προστασίας και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (BVT), που συνελήφθη την Παρασκευή με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και μυστικής δραστηριότητας πληροφοριών σε βάρος της Αυστρίας.

Το δικαστήριο συνέλαβε τον άνδρα επικαλούμενο λόγους κινδύνου συνωμοσίας και τον κίνδυνο να διαπράξει το αδίκημα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο πρακτορείο ειδήσεων APA. Το γραφείο του εισαγγελέα στη Βιέννη ζήτησε χθες την προφυλάκιση του. Ωστόσο δεν ανέφερε για λογαριασμό ποιάς χώρας διενεργούσε κατασκοπεία.

Ο άνδρας αρνήθηκε όλες τις εναντίον του κατηγορίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα