

Ο πρώην υπουργός της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε σήμερα καγκελάριος της χώρας, σε συνέχεια της παραίτησης του συντηρητικού Σεμπάστιαν Κουρτς από την καγκελαρία μετά τις κατηγορίες σε βάρος του περί διαφθοράς.
Ο Σάλενμπεργκ ορκίστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αυστριακού προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, μαζί με τον διάδοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών, Μάικλ Λίνχαρτ, ο οποίος όπως και ο Σάλενμπεργκ είναι διπλωμάτης καριέρας και υπηρετούσε ως πρέσβης στη Γαλλία.
Ο πρώην πλέον Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ανακοίνωσε την παραίτησή του το Σάββατο, μετά την έναρξη έρευνας σε βάρος του για ενδεχόμενη εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Ο ίδιος αρνείται ότι έχει υποπέσει σε κάποιο λάθος, ωστόσο, καθώς οι εταίροι του στην συγκυβέρνηση Πράσινοι δήλωσαν ότι ο κυβερνητικός σχηματισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί με επικεφαλής τον Κουρτς, ο ηγέτης του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος παραιτήθηκε προκειμένου να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση και να τερματιστεί το αδιέξοδο
Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, πάντως, ο Κούρτς δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματος και να αναλάβει την ηγεσία του στο κοινοβούλιο.
Σχετικά Νέα
Ινδία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ, δήλωσε ένας ανώτερος.
-
Το «δεξί χέρι» του Τραμπ ταξιδεύει στην Ρωσία για τέταρτη φορά για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία
Επιστρέφει στην Ρωσία για νέες διπλωματικές επαφές ο Στιβ Γουίτκοφ, στενός συνεργάτης του Αμερικανού.
Πάπας Φραγκίσκος: Ένα τελευταίο «ευχαριστώ» και ένα αποχαιρετιστήριο νεύμα
«Σας ευχαριστώ που με φέρατε πίσω στην πλατεία» του Αγίου Πέτρου: Αυτά τα λόγια.
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ομάδα τουριστών στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον.