Αυστρία: Ορκίστηκε καγκελάριος ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

Ο πρώην υπουργός της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε σήμερα καγκελάριος της χώρας, σε συνέχεια της παραίτησης του συντηρητικού Σεμπάστιαν Κουρτς από την καγκελαρία μετά τις κατηγορίες σε βάρος του περί διαφθοράς.

Ο Σάλενμπεργκ ορκίστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αυστριακού προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, μαζί με τον διάδοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών, Μάικλ Λίνχαρτ, ο οποίος όπως και ο Σάλενμπεργκ είναι διπλωμάτης καριέρας και υπηρετούσε ως πρέσβης στη Γαλλία.

Ο πρώην πλέον Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ανακοίνωσε την παραίτησή του το Σάββατο, μετά την έναρξη έρευνας σε βάρος του για ενδεχόμενη εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει υποπέσει σε κάποιο λάθος, ωστόσο, καθώς οι εταίροι του στην συγκυβέρνηση Πράσινοι δήλωσαν ότι ο κυβερνητικός σχηματισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί με επικεφαλής τον Κουρτς, ο ηγέτης του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος παραιτήθηκε προκειμένου να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση και να τερματιστεί το αδιέξοδο

Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, πάντως, ο Κούρτς δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματος και να αναλάβει την ηγεσία του στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα