

Οι πυρκαγιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βικτώρια της Αυστραλίας έχουν καταστρέψει τουλάχιστον έξι σπίτια, ενώ οι αρχές της πολιτείας προειδοποιούν πως ο επικείμενος «ακραίος» καύσωνας θα εντείνει τον πύρινο εφιάλτη.
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο δυτικό άκρο της πολιτείας και να αναζητήσουν καταφύγιο στην πόλη Μπάλαρατ, 95 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης. Η Αυστραλία διανύει μια περίοδο υψηλού κινδύνου λόγω του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο σχετίζεται με ακραίες καταστάσεις, όπως δασικές πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες.
Περίπου 15 δασικές πυρκαγιές μαίνονται σήμερα στη Βικτώρια και η πρωθυπουργός της πολιτείας Τζασίντα Άλαν δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ιδίως από την Τετάρτη και μετά. Για τον σκοπό αυτόν, είπε ότι έχει συγκαλέσει σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από περίπου 50 αεροσκάφη.
Το αποκαλούμενο «Μαύρο Καλοκαίρι» της περιόδου 2019-2020 στην Αυστραλία είχε γίνει στάχτη μια έκταση στο μέγεθος της Τουρκίας και 33 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.
Ισόβια κάθειρξη για 23 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα στο Τέξας – Ο δράστης δήλωσε ένοχος «για να αποφύγει τη θανατική ποινή»
Ο δράστης της σφαγής του 2019 σε ένα σουπερμάρκετ της ισπανόφωνης κοινότητας του Ελ.