

Η Μελβούρνη, η πόλη που έχει παραμείνει σε lockdown για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη στον κόσμο, πρόκειται να άρει αυτή την εβδομάδα τις εντολές για παραμονή στο σπίτι, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Την Παρασκευή, οπότε και θα αρθούν μερικοί περιορισμοί, η αυστραλιανή αυτή πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχει θέσει σε εφαρμογή από το Μάρτιο του 2020 έξι lockdown, συνολικής διάρκειας 262 ημερών ή σχεδόν εννέα μηνών.
Αυστραλιανά και άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίοδο στον κόσμο, καθώς υπερβαίνει τις 234 ημέρες που έμεινε σε lockdown το Μπουένος Άιρες.
Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται στην πολιτεία της Βικτώρια, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη, το ποσοστό των εμβολιασμένων με δύο δόσεις εμβολίου θα φτάσει αυτή την εβδομάδα το 70% και θα επιτρέψει τη χαλάρωση των περιορισμών.
Όταν ανοίξουν και πάλι χώροι φιλοξενίας και μερικές επιχειρήσεις, θα εξακολουθήσουν να υποδέχονται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων, περιλαμβανομένης της επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων λιανικής, θα έρθει όταν έχει εμβολιασθεί πλήρως το 80% των κατοίκων της Βικτώρια — κάτι που υπολογίζεται ότι θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Σήμερα η Βικτόρια κατέγραψε 1.838 νέα κρούσματα κορωνοϊού και επτά θανάτους. Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η οποία βγήκε την περασμένη εβδομάδα από ένα lockdown 100 ημερών, ανέφερε 301 κρούσματα και 10 θανάτους. Το 80% των κατοίκων της πολιτείας αυτής έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.