

Σε έκτακτο διάγγελμα του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του lockdown σε όλη την επικράτεια για έναν μήνα, την ώρα που το τρίτο κύμα του ιού σαρώνει τη χώρα.
Συγκεκριμένα, σε μία προσπάθεια να «προλάβει» την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, ο Μακρόν ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 19:00 σε πανεθνικό επίπεδο και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού παρά μόνον για εξαιρετικούς λόγους, αρχής γενομένης από τις 3 Απριλίου.
Παράλληλα, οπως είπε, κλείνουν όλα τα σχολεία για τρεις εβδομάδες, «παρόλο που η Γαλλία κατάφερε να τα κρατήσει ανοιχτά για περισσότερο χρόνο από ότι οι γειτονικές χώρες».
«Θα χάσουμε τον έλεγχο εάν δεν κινηθούμε τώρα», επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας πως είναι η καλύτερη λύση για την επιβράδυνση της πανδημίας.
«Πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο ακόμη. Ο Απρίλιος είναι ο πιο σημαντικός μήνας και πρέπει να δράσουμε. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και να κάνουμε συχνά τεστ. Τα προσωρινά μέτρα που πήραμε πριν λίγο καιρό αποδείχτηκε πως δεν είναι αρκετά. Τα νοσοκομεία μας είναι υπό πίεση. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε αλλά ούτε να κρυφτούμε από την πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Ευρωκοινοβούλιο: «Πράσινο φως» για νέους δασμούς σε αγροτικά προϊόντα Ρωσίας και Λευκορωσίας
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αύξηση των δασμών για λιπάσματα και ορισμένα γεωργικά προϊόντα.
Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ: Δίπλα στους Έλληνες αγρότες σε μία περίοδο έντονων προκλήσεων
Ο μικρός μέσος όρος εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα καθιστά τη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών κρίσιμη,.
Ιρλανδία: Ο αδύναμος κρίκος της ΕΕ για τη ρύθμιση λειτουργίας των τεχνολογικών κολοσσών στην Ευρώπη
Παρά τις εμπορικές απειλές και τους δασμούς, η Ουάσιγκτον έχει στην πραγματικότητα μια πολύ συνεπή.
Wall Street Journal: Στα μέσα Ιουνίου, στο Βατικανό, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
O επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, δήλωσε.