Αύριο στις 12:30 η ονομαστική ψηφοφορία για τα «κόκκινα» δάνεια – πρώτη κατοικία

Στις 12:30 αύριο το μεσημέρι ψηφίζεται με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας οικονομικά αδύναμων φυσικών προσώπων από την αναγκαστική ρευστοποίηση, με τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους, από οποιαδήποτε αιτία, προς πιστωτικά ιδρύματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε το Προεδρείο Ολομέλειας της Βουλής.

Το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας υπέβαλλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ). Η τροπολογία αφορά τις διατάξεις που διαδέχονται το «νόμο Κατσέλη», δηλαδή βάζουν τους όρους και προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είτε αφορά φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη πρώτη κατοικία. Την τροπολογία υπερψηφίζει εκτός από την πλειοψηφία και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα υπήρξε έντονη φημολογία στην Βουλή περί μετάθεσης της ψηφοφορίας για την Δευτέρα εξαιτίας απουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Σχετικά Νέα