Αυγέρη: Δεν υπάρχει άγνοια από τον Κασσελάκη – Κανείς δεν έχει σκοπό να γράψει νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Μια χαρά θα είναι η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι δύσκολη γιατί όταν γεννιέται κάτι υπάρχουν οι οδύνες αλλά καλύτερες οι οδύνες του τοκετού παρά η οδύνη της ήττας», ανέφερε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η Δώρα Αυγέρη που είναι στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μέσα από τη θλίψη και το μαύρο της συντριπτικής ήττας που υπέστη το κόμμα πρέπει να δούμε τι έφταιξε, γιατί κυρίως εμείς φταίξαμε και αυτό φάνηκε και στη συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη Κυριακή για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά η κυρία Αυγέρη.

Για το κλίμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «μπορεί να είναι πρωτόγνωρες οι αντιδράσεις γιατί είναι πρωτόγνωρη και η συνθήκη που ζούμε. Πρώτος επειδή προερχόμαστε από μια μεγάλη ήττα, είναι συνέπεια αυτή η εκλογική διαδικασία και μιας μεγάλης αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, είχαμε συνηθίσει σε όποια διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου να έχει γνωστό αποτέλεσμα. Αυτό που άλλαξε εδώ και έναν μήνα με την συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη είναι πως δεν είναι δεδομένο ποιος θα είναι νικητής ή νικήτρια. Είναι μεγάλη κατάκτηση αυτό. Είναι ωραίο».

«Δεν υπάρχει καμία άγνοια από τον Στέφανο Κασσελάκη»

Για την δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ περί «κρατιδίου» στα κατεχόμενα ανέφερε: «Διόρθωσε ένα φραστικό ολίσθημα. Αλλά ακόμα και στην ομιλία του στο Αιγάλεω ξεκαθάρισε για το ψευδοκράτος αλλά μίλησε και για την αφωνία του κ. Μητσοτάκη όταν ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν σε αναγνώριση ψευδοκράτους. Δεν υπάρχει καμία άγνοια. Θα ήθελα να καθησυχάσω τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε λόγος ανησυχίας. Αν κάποιος ανησυχεί είναι ο κ. Μητσοτάκης και ίσως κάποιοι παράγοντες γιατί υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο τη Δευτέρα να είναι πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης και να κρατήσει μέχρι κεραίας και την παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ και την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση του 2015-19 και τα κεκτημένα στην εξωτερική πολιτική».

«Κανείς δεν έχει στόχοι να γράψει νέο πρόγραμμα για εξωτερική πολιτική, άμυνα και ελληνοτουρκικά»
Η κυρία Αυγέρη τόνισε πως «κανείς από τους δύο υποψήφιους δεν έχει σκοπό να γράψει ένα νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τα ελληνοτουρκικά. Άρα είναι λάθος από οποιονδήποτε να ζητά από τον συνυποψήφιό του για το ποια είναι η θέση του».

«Σκέψη για συζήτηση τα περί επαγγελματικού στρατού, όχι θέση του ΣΥΡΙΖΑ»
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις περί επαγγελματικού στρατού που προκάλεσε αντιδράσεις σχολίασε πως «αυτό είναι μια σκέψη που τίθεται στη δημόσια συζήτηση όχι μόνο από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την κοινωνία. Δεν σημαίνει αυτό πως γίνεται θέση του ΣΥΡΙΖΑ ή προγραμματικός λόγος. Υπάρχει ένα στέρεο πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήταν λάθος να συζητάμε για κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή».

Για το γεγονός πως ο κ. Κασσελάκης αποκαλεί με το μικρό της όνομα την Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζει πως είναι «μια συντροφική προσφώνηση».

«Όπως είπε, δεν θα ζητήσει από κανέναν να παραιτηθεί για να μπει ο ίδιος στη Βουλή», συνέχισε η κυρία Αυγέρη.

«Να διανύσουμε με ψυχραιμία αυτά τα 24ωρα. Πάλι στα ίδια πεδία θα είμαστε τη Δευτέρα. Με ενότητα», κατέληξε η κυρία Αυγέρη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα